Na Ludbreškoj vinskoj cesti – cesti Poštenjaka održan je Dan otvorenih podruma. Posjetitelji su tako imali priliku kušati vino na šest lokacija: OPG i kušaonica vina obitelji Kežman, Vinski podrm Makar, Vinarija Stručić, Restoran Arabela, Vinska kuća Kirić i Restoran Črn-bel. U cilju kvalitetnije i potpune promocije vina ludbreškog vinogorja, članovi Vinske ceste Ludbreg prošle su godine hrabro krenuli u brendiranje vina koje su odlučili nazvati Poštenjak – vino bez zloće.
Shvativši važnost prepoznatljivosti, te nužnost pozicioniranja na vinogradarskoj karti Hrvatske i šire, brendiranje se nametnulo kao prirodan slijed ulaganja u znanje i kvalitetu vinogradarstva ludbreškog kraja.
Tradicija, rad, dobrota i poštenje koje ponekad graniče sa naivnošću, asocirajući na Dudeka i Gruntovčane Mladena Kestnera simboli su spomenute etikete/brenda pod kojim će vino graševina ludbreških vinara iskoračiti na postojeća i nova tržišta.
Na ludbreškom vinogorju proizvodi se graševina, rajnski rizling, pinot bijeli, sauvignon, silvanac zeleni, chardonnay, burgundac, traminac, moslavac dok su od crnih najčešći frankovka, pinot crni i cabernet. U posljednje se vrijeme vraća i uzgoj nekih autohtonih sorti kao što su škrlet, kleščec, mrkovača. S intenzivnijim uzgojem vina na tom se području započelo s početkom održavanja Izložbe mladih vina u Ludbregu koju svake godine organizira udruga vinogradara Trsek.